• Binnen 1-3 werkdagen verzonden!
  • Gratis verzending in NL vanaf €49
  • Gratis sample bij elke bestelling!

FAQ

Wat zijn wax melts precies?
Wax melts zijn kleine hoeveelheden wax, met een geurolie eraan toegevoegd. Door de kleurstoffen die wij eraan toevoegen ziet het er ook nog eens leuk uit. Ze zijn bij ons verkrijgbaar in snapbars, kleine vormpjes, of hangers. De wax melts gebruik je in combinatie met een geurbrander.

Zijn de producten eetbaar?
Hoewel de melts er heerlijk uitzien, zijn ze helaas niet eetbaar. Houd de producten ook altijd uit de buurt van dieren en kinderen. 

Hoe gebruik ik de wax melts?
Afhankelijk van de melts en jouw brander, plaats je een (stukje) melt op de brander. Van de snapbar breek je één of twee stukjes af. Van de kleine vormpjes leg je er ook één of twee op je brander. Plaats een ongeparfumeerd 4 uurs theelichtje onder in de brander en steek deze aan. Zodra de geurbrander warm wordt, zal de wax smelten en de geurolie verdampen. De snelheid en sterkte van de verspreiding is afhankelijk van de geurbrander die je gebruikt. De wax melts geven per stukje ongeveer tien uur geur af. Zodra de geurolie verdampt is, merk je dat de geur verdwenen is. De wax zelf verdampt daarentegen niet, deze dien je vervolgens te verwijderen uit je brander. 
 

Er komt geen geur meer van de wax melt af! Wat moet ik doen?
Dat kan kloppen! Na ongeveer 8-10 branduren zal de geurolie (volledig) verdampt zijn. Het is nu tijd om deze melt te verwijderen, en een nieuwe op de brander te plaatsen. 

Hoe verwijder ik mijn wax melts?
Zodra de geur verdwenen is, is het tijd om de wax melt uit je brander te verwijderen. Zorg er in eerste instantie voor dat de melts volledig afgekoeld en uitgehard zijn voordat je de wax melts gaat verwijderen. Plaats vervolgens een ongeparfumeerd 4 uurs theelichtje onder in de brander en steek deze aan. Wacht ongeveer 20-30 seconden. De wax melt hoort dan los te komen van de brander. Blaas het theelichtje uit, en duw de melt voorzichtig uit de brander. Veeg met een stukje keukenpapier de eventuele achtergebleven restjes weg. Gebruik hierbij nooit water of olie. De gebruikte wax melt kan gewoon in de prullenbak weggegooid worden. Je brander is nu weer helemaal klaar voor de volgende melt! 

Ik heb geen brander. Kan ik de wax melts ook op een andere manier gebruiken?
Dat is helaas niet mogelijk. Wax melts dien je te gebruiken in combinatie met een daarvoor bestemde brander. Heb je nog geen brander? Kijk dan even op deze pagina.

Ik heb alleen 8 uurs theelichten. Kan ik deze ook gebruiken? 
Nee, in verband met brandgevaar is dit niet mogelijk. Gebruik uitsluitend ongeparfumeerde 4 uurs theelichten, zodat de brander niet te heet wordt. 

Ik wil graag een gepersonaliseerde bestelling plaatsen. Is dit mogelijk?
Dat is zeker mogelijk! Stuur even een mailtje naar info@meltsndmore.com of stuur een berichtje via onze instagrampagina @meltsndmore. Dan bespreken we samen de mogelijkheden. 

Ik wil de producten geven als cadeautje. Kan het ingepakt worden?
Dat kan zeker. Geef dit aan bij het opmerkingenveld in je winkelmandje.

Wat is de levertijd van de producten?
De informatie over levering is te vinden op deze pagina.

Welke betaalmethoden bieden jullie aan? 
De mogelijke betaalmethoden zijn te vinden op deze pagina.